Ignis IG7 S2E W Use & Care

Tüüp
Use & Care
Kasutusjuhend
KASUTUSJUHEND
1
REGISTER
Kasutus- ja hooldusjuhend . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2
Üldteave . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2
LED valgusti . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2
Valgustussüsteemid (olenevalt mudelist) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2
Riiulid ja ukseriiulid . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2
Uks . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2
Jää peatamise tarvik* . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
Jää peatamise tarviku puhastamine . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
Seadme kasutamine . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
Esmakasutus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
Külmikusektsioon ja toidu säilitamine . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
Värske toidu ja jookide säilitamine . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
Külmutussektsioon ja toidu säilitamine . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
Sügavkülmiku sahtli eemaldamine . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
Värske toidu külmutamise ja säilitamise nõuanded . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
Külmutatud toit: soovitused ostmiseks . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Toidu säilivusaeg erinevatel temperatuuridel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Seadme töömüra . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Soovitused juhtudeks, kui seadet ei kasutata . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
Puhastamine ja hooldus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Tihendi vahetus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Müügijärgne teenindus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Kasutus- ja hooldusjuhend
ET
2
Üldteave
LED valgusti
Kui LED-valgustus ei tööta, siis pöörduge selle vahetamiseks teenindusse.
Tähtis: Külmikusektsiooni valgustus süttib külmikuukse avamisel. Kui uks jääb lahti kauemaks kui 8 minutit, kustub valgustus
automaatselt.
Valgustussüsteemid (olenevalt mudelist)
Tootes on kasutusel
energiaklassi G valgusallikas
Tootes on kasutusel
energiaklassi B valgusallikas
Tootes on kasutusel
energiaklassi A valgusallikas
Tootes on kasutusel
energiaklassi G valgusallikas
Tootes on kasutusel
energiaklassi G valgusallikas
Tootes on kasutusel
energiaklassi G valgusallikas
Tootes on kasutusel
energiaklassi F valgusallikas
Riiulid ja ukseriiulid
Kõik riiulid, labad ja väljatõmmatavad sahtlid on eemaldatavad. Nende komponentide kogus võib mudelist olenevalt erineda.
Uks
Ukse käelisuse vahetamine
Märkus: Ukse avanemise suunda saab vahetada. Selle töö tegemine garantiiremonditeeninduses ei kuulu garantii alla. Soovitatav on ukse
avanemise suuna vahetamisel tegutseda kahekesi. Järgige paigaldusjuhendi juhiseid.
Kasutus- ja hooldusjuhend
* Saadaval ainult teatud mudelitel
3
Jää peatamise tarvik*
JÄÄ PEATAMISE tarvik on mõeldud külmutussektsiooni tekkiva jää kogumiseks ning seda on lihtne eemaldada ja puhastada,
vähendades sellega külmutussektsioonis tekkiva jää sulatamiseks kuluvat aega.
Jää peatamise tarviku puhastamine
- Avage külmutussektsiooni uks ja eemaldage ülemine sahtel (joonis 2).
C
lick!!
Click!!
A
B
1
2
5
7
6
3 4
- Vabastage JÄÄ PEATAMISE tarvik (joonis 3) ja võtke see välja (joonis 4),
jälgides tähelepanelikult, et see all olevale klaasriiulile ei kukuks.
Märkus. Kui tarvik on kinni jäänud või on raskesti eemaldatav, siis ärge proovige seda
eemaldada, vaid sulatage parem terve külmutussektsioon.
- Sulgege külmutussektsiooni uks.
- Eemaldage tarvikult jää, loputades seda jooksva (mitte kuuma) vee all
(joonis 5).
- Laske tarvikul kuivaks tilkuda ja kuivatage plastosad kuiva lapiga.
- Pange tarvik tagasi, asetades tarviku tagaosa joonisel 7-A näidatud
eenduvatele osadele ja kinnitades seejärel tarviku käepideme uuesti ülal
olevate haakide külge (joonis 7-B).
- Pange ülemine sahtel tagasi oma kohale ja sulgege külmutussektsiooni
uks. JÄÄ PEATAMISE tarvikut on võimalik puhastada omaette ilma
külmutussektsiooni täielikult sulatamata. JÄÄ PEATAMISE tarviku regulaarne
puhastamine aitab vähendada külmutussektsiooni täielikult sulatamise
vajadust.
Kasutus- ja hooldusjuhend
ET
4
Seadme kasutamine
Esmakasutus
Pärast paigaldamist oodake vähemalt kaks tundi, enne kui seadme toitevõrku ühendate. Pärast ühendamist hakkab see
automaatselt tööle. Ideaalsed temperatuurisätted on seadistatud tehases. Pärast seadme sisselülitamist oodake 4 kuni 6 tundi,
et see saavutaks toidu säilitamiseks sobiva temperatuuri.
Külmikusektsioon ja toidu säilitamine
Külmikusektsioon võimaldab säilitada värsket toitu ja jooke. Külmikusektsioon sulab ise automaatselt ja täielikult. Aeg-ajalt
seadme tagumisele siseseinale tekkivad veepiisad annavad märku automaatsest sulatamisest. Sulavesi juhitakse äravoolu ja
kogutakse seejärel mahutisse, kust see aurustub.
Märkus. Kahe sektsiooni sisetemperatuuri võivad mõjutada välisõhutemperatuur, uste avamise sagedus ja seadme paigutus. Seadistage
temperatuur vastavalt nendele teguritele. Väga niisketes tingimustes võib külmikusektsioonile, eriti klaasriiulitele, tekkida kondensaati.
Sellistel puhkudel on soovitatav sulgeda vedelikke sisaldavad mahutid (näiteks pott puljongiga), mähkida suure veesisaldusega toiduained
sisse (näiteks köögiviljad) ja lülitada sisse ventilaator (kui see on seadmel olemas). Kõiki sahtleid, ukseriiuleid ja riiuleid on võimalik eemaldada.
Ventilatsioon
Õhu loomulik ringlus külmikusektsioonis tagab eri tsoonides erineva temperatuuri. Kõige jahedam on see otse puu- ja
köögiviljasahtli kohal ning tagaseinal. Kõige soojem on see üleval ja eespool. Ebapiisava ventilatsiooni korral suureneb
energiakulu ning väheneb külmutusvõimsus.
Värske toidu ja jookide säilitamine
Toidud, mis eraldavad suures koguses etüleengaasi (õunad, aprikoosid, pirnid, virsikud, avokaadod, viigimarjad, ploomid,
mustikad, melonid ja oad), ja toidud, mis on selle suhtes tundlikud (nt puuviljad, köögiviljad ja salat), tuleb alati üksteisest
eraldada või tihedalt pakendada, et vältida nende kiiret riknemist. Näiteks ei tasu tomateid hoida koos kiivide ega kapsaga.
Ärge hoidke toiduaineid liiga lähestikku: vajalik on piisav õhuringlus. Pakendage toidud ringlussevõetavast plastist, metallist,
alumiiniumist või klaasist nõudesse ja toidukilesse. Kui panete külmikusse väikeses koguses toitu, soovitame kasutada
köögiviljasahtli kohal olevaid riiuleid, sest see on külmiku kõige jahedam osa. Vedelikud ja toiduained, mis võivad eraldada
või külge võtta lõhnu või maitseid, tuleb alati panna suletud nõusse või kinni katta. Pudelite ümbermineku vältimiseks võib
kasutada pudelihoidikut (saadaval mõnel mudelil).
Külmutussektsioon ja toidu säilitamine
Külmutussektsioon võimaldab külmutatud toidu säilitamist ja värske toidu külmutamist. Värske toidu kogus, mida on võimalik
kindla aja jooksul külmutada, on toodud andmesildil. Paigutage värske toit külmutussektsiooni külmutuspiirkonda, jättes selle
ümber õhu vabaks ringluseks piisavalt ruumi. Ärge laske värskel toidul puutuda kokku külmutatud toiduga. Laadimismahule
seavad piirangud korvid, labad, sahtlid, riiulid jne. Veenduge, et need komponendid sulguksid pärast laadimist takistuseta.
Külmutuskiiruse optimeerimiseks ja säilitusruumi suurendamiseks võib külmutussektsiooni kasutada ilma külmutussahtliteta.
Sügavkülmiku sahtli eemaldamine
1
2
Avage sügavkülmiku uks.
Tõmmake ülemist sahtlit vasakust ja paremast nurgast ülespoole (1).
Eemaldage sahtel (2).
Ülemise sahtli tagasipanemiseks toimige vastupidises järjekorras.
Värske toidu külmutamise ja säilitamise nõuanded
Soovitame kõik külmutatavad toiduained sildistada ja varustada kuupäevaga. Sildi lisamine aitab teil toiduaineid
tuvastada ja lisaks teate täpselt, millal need on vaja ära tarvitada, enne kui toidu kvaliteet hakkab langema. Sulatatud toitu
ei tohi uuesti külmutada.
Enne külmutamist pakkige värske toit sisse ja sulgege tihedalt: alumiiniumfoolium, toidukile, õhu- ja veekindlad kilekotid,
kaanega polüetüleen-/külmutuskarbid, mis sobivad külmutatud toidule.
Toit peab olema värske, küps ja väga hea kvaliteediga, et saada kõrge kvaliteediga külmutatud toit.
Värsked köögi- ja puuviljad tuleks eelistatavalt külmutada vahetult peale korjamist, et need säilitaksid toiteväärtuse,
konsistentsi, värvuse ja maitse. Mõnda tüüpi liha, eriti ulukiliha tuleb lasta enne külmutamist laagerduda.
Laske soojal toidul enne sügavkülmikusse panemist alati maha jahtuda.
Sööge osaliselt või täielikult sulanud toidud koheselt ära. Ärge külmutage ülessulanud toitu uuesti, kui seda ei ole
vahepeal küpsetatud. Sulanud toidu võib pärast vahepealset küpsetamist uuesti külmutada.
Ärge külmutage vedelikuga pudeleid.
Kasutus- ja hooldusjuhend
5
Külmutatud toit: soovitused ostmiseks
Külmutatud toiduainete ostmisel:
Veenduge, et pakend ei oleks kahjustatud (kahjustatud pakendis võib külmutatud toit olla riknenud). Kui pakend on
paisunud või kohati niiske, võib see tähendada, et toitu ei ole hoiustatud optimaalsetes tingimustes ja sulamine võib olla
juba alanud.
Poes käies ostke külmutatud toiduained kõige viimasena ja kasutage nende kojuviimiseks termoskotti.
Koju jõudes pange külmutatud toiduained kohe sügavkülmikusse.
Ärge külmutage uuesti toitu, mis on kas või osaliselt sulanud. Tarvitage see ära 24 tunni jooksul.
Vältige temperatuurikõikumisi või viige need miinimumini. Jälgige pakendil olevat aegumistähtaega.
Järgige alati pakendil olevat säilitusteavet.
Toidu säilivusaeg erinevatel temperatuuridel
KÜLMUTUSKAMBER
Toode Säilitusaeg (-12 °C) Soovitatav säilitusaeg (18
°C)
Säilitusaeg (-24 °C)
Või või margariin 1 kuu 6 kuud 9 kuud
Kala 1 kuu 13 kuud 6 kuud
Puuviljad (v.a tsitruselised) &
köögiviljad
1 kuu 812 kuud 12 kuud
Liha, sink, vorst
Praeliha (loomaliha, sealiha,
lambaliha)
Lihalõigud ja karbonaad
(loomaliha, lambaliha,
sealiha)
1 kuu 2 kuud
812 kuud
4 kuud
12 kuud
Piim, vedelad piimatooted,
juust, jäätis või mahlajäätis
1 kuu 13 kuud 5 kuud (mittesoovitatav
jäätise puhul)
Linnuliha (kana, kalkun) 1 kuu 57 kuud 9 kuud
MITTEKÜLMUTUSKAMBER
Toode Säilitusaeg 03 °C Säilitusaeg (36 °C) Säilitusaeg 68 °C
Purgijoogid, joogid, munad,
kastmed, marineeritud
köögiviljad, või, keedis
34 nädalat 34 nädalat 34 nädalat
Troopilised puuviljad Mittesoovitatav 24 nädalat 34 nädalat
Juust, piim, piimatooted,
delikatesstoidud, jogurt
25 päeva 25 päeva 25 päeva
Külmad lihalõigud,
magustoidud, liha ja kala
ning kodus valmistatud
toidud
35 päeva 12 päeva Mittesoovitatav
Köögiviljad ja puuviljad
(v.a troopilised puuviljad ja
tsitrusviljad)
15 päeva 1012 päeva 47 päeva
Seadme töömüra
Seadmest kostvad helid on tavapärased, sest sellel on temperatuuri reguleerimiseks mitu ventilaatorit ja mootorit, mis lülituvad
automaatselt sisse ja välja.
Kasutus- ja hooldusjuhend
ET
6
Töömüra saab osaliselt vähendada, tehes järgmist.
Loodige seade ja paigaldage see tasasele pinnale.
Veenduge, et seade on mööblist eemal.
Kontrollige, kas seadme sisemuses paiknevad tarvikud on õigesti paigutatud.
Veenduge, et pudelid ja nõud ei puutu omavahel kokku.
Mõni töötamisega seotud heli, mida võite kuulda
1. Sisin seadme esmakordsel sisselülitamisel või pärast pikka seismist.
2. Mulin, kui jahutusvedelik voolab torudesse.
3. BRRR-heli kostab kompressori töötamise ajal.
4. Sumin, kui veeklapp või ventilaator hakkab tööle.
5. Raksuv heli, kui kompressor käivitub.
6. Klõpsatus kõlab termostaadist, mis reguleerib kompressori käitamiste
sagedust.
Soovitused juhtudeks, kui seadet ei kasutata
Seadme mittekasutamise korral
Ühendage seade vooluvõrgust lahti, tühjendage seade, laske sel sulada (kui on vajalik) ja puhastage see.
Hoidke uksed kergelt avatud, et õhk saaks sektsioonide vahel tsirkuleerida. Nii tehes väldite hallituse ja halbade lõhnade
kogunemist.
Toitekatkestuse korral
Hoidke uksed suletud nii et toit jääks võimalikult pikaks ajaks külmaks. Ärge külmutage uuesti toitu, mis on osaliselt sulanud.
Pikaajalise voolukatkestuse korral võib ka voolukatkestuse alarm sisse lülituda (elektroonikaga toodete puhul).
Kasutus- ja hooldusjuhend
7
Puhastamine ja hooldus
Enne seadme hooldamist või puhastamist tuleb võtta seadme pistik pistikupesast või seade vooluvõrgust välja.
Ärge kasutage abrasiivseid puhastusvahendeid. Ärge puhastage külmiku osi tuleohtlike vedelikega.
Ärge kasutage aurpuhastusseadmeid.
Nuppe ja juhtpaneeli tablood ei tohi puhastada alkoholi ega alkoholipõhiste ainetega. Kasutage selleks kuiva lappi.
Puhastage külmikut regulaarselt lapi ning leige vee ja spetsiaalselt
külmiku sisemuse jaoks mõeldud neutraalse puhastusvahendiga.
Puhastage seadme välispinnad ja uksetihend niiske lapiga ning
kuivatage pehme lapiga.
Seadme taga asuvat kondensaatorit tuleb regulaarselt puhastada
tolmuimejaga.
Tähtis!
Nuppe ja juhtpaneeli tablood ei tohi puhastada alkoholi ega alkoholipõhiste ainetega. Kasutage selleks kuiva lappi.
Jahutussüsteemi torud paiknevad sulatusvee aluse lähedal ja võivad kuumeneda. Puhastage neid regulaarselt
tolmuimejaga.
Sulamisvee pideva ja õige voolu tagamiseks puhastage regulaarselt
külmikusektsiooni tagaseinas puu- ja köögiviljasahtli lähedal asuvat
äravoolu kaasasoleva tarvikuga.
Kasutus- ja hooldusjuhend
ET
8
Tihendi vahetus
Kasutus- ja hooldusjuhend
9
Müügijärgne teenindus
ENNE MÜÜGIJÄRGSESSE TEENINDUSSE HELISTAMIST
1. Proovige probleemi ise VEAOTSINGU JUHENDIS olevate näpunäidete abil lahendada.
2. Lülitage seade välja ja uuesti sisse, et näha, kas probleem on lahenenud.
KUI VIGA JÄÄB PÜSIMA KA PÄRAST ÜLALKIRJELDATUD KONTROLLIMISI, VÕTKE ÜHENDUST LÄHIMA TEENINDUSEGA
Abi saamiseks helistage garantiivoldikul oleval numbril.
Kui võtate ühendust meie klientidele mõeldud müügijärgse teenindusega,
olge valmis esitama järgmisi andmeid:
tõrke lühike kirjeldus;
seadme tüüp ja täpne mudel;
teenindusnumber (number andmesildil sõna Service järel).
Teenindusnumber on kirjas ka garantiibrošüüris;
teie täielik aadress;
teie telefoninumber.
Kui seadet on vaja remontida, pöörduge volitatud teenindusse (see tagab originaalvaruosade kasutamise ja kvaliteetse
remondi).
400011426503
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10

Ignis IG7 S2E W Use & Care

Tüüp
Use & Care