4
Turvalisus
Keeduplaadi turvalisusstandard vastab kaasaegse
tehnika nõuetele ja turvalisusseaduse reeglitele.
Lisaks sellele tahame viidata järgmistele
turvalisusmäärustele.
Elektrialane turvalisus
• Monteerimist ja ühendamist võib teostada ainult
pädev vastava elukutse esindaja.
• Parandustöid võib teostada ainult vastava
tunnistusega elektrik. Väärad parandused
võivad olla väga riskantsed. Pöördu alati
Elektroservice poole.
Järgi alati nimetatud nõuandeid, sest vastasel
korral kaotab garantii kehtivuse.
• Keeduplaadi võib ehitada vaid sobiva kapi või
tööpinna sisse. Sellega tagatakse (VDE) nõutav
elektrilise aparatuuri kaitse.
• Kui tekivad häired, praod või muud kahjustused:
- sulge kõik keetmistsoonid
- sulge või lülita välja keeduplaadi
kaitsmed
• Keeduplaadil on elektriline turvaväljalülitus, mis
tagab teatud aja järel kõikide keedutsoonide
automaatse väljalülitamise juhul, kui ei muudeta
reguleerimist.
Lapsed ja turvalisus
• Keetmisel ja praadimisel muutuvad
keetmistsoonid väga soojaks. Jälgi, et väikesed
lapsed ei satuks keeduplaadi lähedale ja ära
luba suurematel lastel kasutada keeduplaati
ilma järelvalveta.
• Keeduplaadil on turvaluku funktsioon, mille saab
laste keeduplaadi kasutamise takistamiseks
sisse lülitada.
Turvalisus kasutamise ajal
• Keeduplaati võib kasutada ainult normaalse
majapidamisseadmena.
• Ära kasuta keeduplaadi tsoone kunagi köögi
kütmiseks.
Ole ettevaatlik elektriliste majapidamismasinate
ühendamisega keeduplaadi läheduses. Kaablid
ei tohi olla kuumade keetmistsoonide
läheduses.
• Kuumutatud õlid ja rasv on kergesti süttivad.
Ära jäta keeduplaati järelvalveta, kui
toiduvalmistamisel kasutatakse palju rasva või
õli (nt. valmistades friikartuleid).
• Keeduplaadi elektroonika on kõrge
turvalisusastmega, kuid nõuab samas ka
keetmisväljade aja ja intensiivsuse täpset
hooldamist.
• Lülita keeduplaat alati pärast kasutamise lõppu
välja.
Turvalisus puhastamisel
• Puhastamise ajal peab keeduplaat olema
väljalülitatud.
• Puhastus kõrgrõhkpesu abil pole turvalisusest
lähtudes lubatud.
Väldi keeduplaadi vigastusi
• Ära kasuta keeduplaati kunagi seismise
alusena.
• Pane alati pott või pann keetmistsoonile enne
plaadi sisselülitamist. Väldi kuivalt keetmist.
Keetmistsoonid ja potid võivad kahjustatud
saada.
• Keraamiline keeduplaat ei ole tundlik
temperatuurishokkide suhtes ja see on väga
vastupidav, kuid siiski mitte purunematu. Eriti
teravad ja kõvad esemed võivad keeduplaati
sellele kukkudes kahjustada.
• Ära kasuta malmpotte või vigastatud,
ebatasaste või pragunenud põhjadega potte.
Pottide liigutamisel võivad tekkida kriimustused.
• Ära aseta potte ega panne keraamilise plaadi
raamile, sest nii võivad tekkida kriimustused ja
lakikahjustused.
• Jälgi, et plaadi raamile ei satuks mingit happeid
sisaldavad vedelikku (äädikat, sidrunit või
lupjalahustavat vahendit), sest siis muutuvad
pinnad matiks.
• Kui keetmistsoonile satub suhkrut või suhkrut
sisaldavat toitu ja see sulab, peab selle
eemaldama kohe kuumalt pinnalt. Kui mass
jahtub ja kõveneb, võib suhkru eemaldamisel
pinda vigastada.
• Hoia keraamiline plaat puhas igasugustest
sulavatest esemetest nagu näiteks plastmass
või alumiiniumfoolium. Kui midagi sellist satub
keetmistsoonile ja sulab, peab selle eemaldama
otsekohe puhastuskraabitsa abil.