17
KASUTAMINE
EESTI
• Vaadake aegumistähtaegasid ja toiduainete silte
(hoiustamistingimusi) enne kui toidu seadmesse
asetate.
• Ärge säilitage toitu pika aja vältel, kui see
madalatel temperatuuridel kiiresti rikneb.
• Jälgige, et külmutamata toit ei oleks otseses
kokkupuutes juba külmutatud toiduga.
Külmutatavat kogust võib olla vaja vähendada,
kui iga päev on oodata külmutamist.
• Pange jahutatav või külmutatav toit
sügavkülmikusse või külmikusse võimalikult
kiiresti pärast toidu ostmist.
• Säilitage toorest liha ja kala külmikus sobivates
mahutites, et need ei puutuks kokku teiste
toitudega ega tilguks nendele.
• Külmutatud toite ja muid toiduaineid saab
säilitada juurviljasahtli peal.
• Vältige toidu uuesti külmutamist, kui see on kord
juba üles sulatatud. Täiesti üles sulanud toidu
taaskülmutamine kaotab ära toidu maitse ja
toiteväärtuse.
• Ärge koormake seadet üle. Külm õhk ei saa
korralikult ringelda, kui seade on ülekoormatud.
• Jahutage soe toit maha enne säilitamisele
panemist. Kui seadmes on liiga palju sooja toitu,
võib seadme sisetemperatuur tõusta ja see
mõjub muule seadmes säilitatavale toidule
halvasti.
• Kui te seadistate toidu säilitamiseks väga madala
temperatuuri, võib see läbi külmuda. Ärge
seadistage temperatuuri madalamaks kui toidu
õigeks säilitamiseks nõutav temperatuur.
• Kui seadmes on jahutuskambreid, ärge hoidke
neis suurema niiskusesisaldusega köögi- ja
puuvilju, sest need võivad madala temperatuuri
tõttu külmuda.
• Elektrikatkestuse korral võtke ühendust
elektriettevõtjaga ja küsige, kui kaua see kestab.
- Kui vool on välja lülitatud, peaksite ukse
avamist vältima.
- Kui vool tuleb tagasi, kontrollige toidu
seisundit.
Maksimaalne
sügavkülmutamise võimsus
•
Express Freeze
funktsioon võimaldab
sügavkülmikul saavutada selle maksimaalse
külmutamisvõimsuse. Tavaliselt võtab see aega
kuni 24 tundi ja lülitub automaatselt välja.
•
Express Freeze
tuleb lülitada sisse 7 tundi enne
värskete toiduainete asetamist
sügavkülmikusse.
• Parima õhuringluse saavutamiseks pange
seadmesse kõik sisemised osad, nagu korvid,
sahtlid ja riiulid.
Maksimaalse toidukoguse
külmutamine
Kui hoiustatakse suures koguses toitu, tuleb kõik
sügavkülmiku sahtlid seadmest välja võtta ning toit
tuleb laduda virna otse sügavkülmiku riiulitele või
sügavkülmiku kambrisse.
• Sahtlite eemaldamiseks võtke esmalt sahtlitest
toit välja ning seejärel tõmmake sahtlid
ettevaatlikult välja. Juhiste eiramine võib
põhjustada vigastusi või kahjustada sahtleid.
• Iga sahtli kuju võib olla erinev, sisestage need
õiges asendis.
Kahe tärniga sahtel
• Kahe tärniga sektsiooni (
a
) korv või sahtel on
jää ja toidu lühiajaliseks säilitamiseks
temperatuuril –12 °C kuni –18 °C.
• Kahe tärniga külmutatud toidu sahtlid sobivad
eelkülmutatud toidu säilitamiseks, jäätise
säilitamiseks või valmistamiseks ja jääkuubikute
valmistamiseks.
• Kahe tärniga sahtlid ei sobi värske toidu
külmutamiseks.
et_main.book.book Page 17 Tuesday, January 12, 2021 4:23 PM