7
Sügavkülmiku kasutamine
Külmutamine
Seadmes saab korraga külmutada andmesildil
näidatud koguses värskeid toiduaineid. Toidu
külmutamisele peavad alati eelnema nõuete-
kohased ettevalmistused.
Keerake termostaadinupp keskmisesse asen-
disse.
Paigutage eelnevalt külmutatud toit või osa
sellest teise korvi või korvidesse. Paigutage
külmutamist vajav toit ülemisse korvi, jättes
toidupakkide ümber piisavalt ruumi õhu-
ringluseks. Kui ülemisse korvi jääb juba külmu-
tatud toitu, siis seadke see korvi tagaossa, et
vältida külmutamist vajavate ja juba külmutatud
toidupakkide kokkupuutumist.
Laske seadmel niimoodi 24 tundi töötada.
24 tunni möödudes keerake termostaadinupp
soovitud sättele või jätke keskmisesse asen-
disse, mis on tavaliselt sobiv igapäevaseks
jahutamiseks.
Kui soovite külmutada korraga toitu tootja luba-
tud suurimas koguses, siis võtke ülemine korv
seadmest välja ning paigutage külmutamist vajav
toit ühtlaselt laiali otse jahutuspinnal.
Termostaadinuppu ei ole soovitav keerata
kõrgemale (nt maksimaalsesse) asendisse. Kuigi
see muudaks külmutamisaja lühemaks, võib
samas langeda ja jääda temperatuur külmikus
alla 0 °C, mistõttu külmuks selles säilitatavad
toidud ja joogid.
Korraga ei tohi külmutada toitu suuremas
koguses kui tehniliste andmete all näidatud,
sest vastasel korral ei külmu toit põhjalikult
ning võib pärast ülessulamist rikneda (kao-
vad maitse ja aroom, toit liisub jne).
Külmutamise ajal on soovitav jääkuubikuid
mitte teha, sest see vähendab külmutamis-
võimsust.
Toidu säilitamine sügavkülmikus
Külmutatud toit on otstarbekas tõsta pärast
külmutamise lõppu ümber korvi(desse). Nii
vabaneb külmutamiskambris ruum järgmiseks
külmutamiskorraks. Vahepealne külmutamine ei
riku juba külmutatud ja säilitatavat toitu.
Kui soovite säilitada toitu sügavkülmikus suures
koguses, siis eemaldage seadmest kõik korvid
peale alumise ning asetage toit otse jahutus-
pinnale.
Ärge unustage pidada kinni külmutatult
ostetud toodete pakendil antud säilitusaegadest.
Leiate kodus külmutatud toidu säilitamisjuhised
sügavkülmiku ukselt. Tähised viitavad erinevat
tüüpi toidule ja numbrid tähendavad pikimat
säilitusaega kuudes.
Sügavkülmutatud ja külmutatud toitu on
ohutu säilitada sügavkülmikus ainult juhul, kui
see ei ole enne sügavkülmikusse paigutamist
üldse üles sulanud. Kui sügavkülmutatud toit on
juba sulama hakanud, siis ei ole seda soovitav
uuesti külmutada, vaid see tuleks tarvitada
toiduks ära võimalikult kiiresti.
Jääkuubikute tegemine
Jääkuubikute tegemiseks täitke seadme komp-
lekti kuuluv jääkuubikute alus veega ja asetage
see külmutatud toidu kambrisse. Termostaadi-
nupu keeramine maksimaalsesse asendisse
lühendab jääkuubikute tegemiseks kuluvat aega.
Kui jääkuubikud on valmis, siis ärge unustage
keerata termostaadinuppu tagasi algasendisse.
Et jääkuubikud aluselt kätte saada, tehke need
jooksva vee all märjaks ning väänake või lööge
siis kergelt alust. Kui jääkuubikute alus külmub
seadmesse kinni, siis ärge selle vabastamiseks
metallist abivahendit ega nuga kasutage, sest
võite vastasel korral kahjustada jahutussüsteemi.
Kasulik info ja nõuanded
● Riiulite asukoha muutmisele tasub pöörata
tähelepanu, kuna see võimalus suurendab
märkimisväärselt külmikukambri kasutus-
võimalusi. Riiulite ümberpaigutamiseks peab
uks olema lahti vähemalt 90° nurga all.
● Pärast sügavkülmiku ukse avamist ja sulge-
mist tekib seadmes madala temperatuuri
tõttu vaakum. Kui soovite ust uuesti avada,
siis oodake pärast selle sulgemist 2-3 minutit,
kuni siserõhk võrdsustub.
● Olge ettevaatlik termostaadinupu asendit
muutes, kui sügavkülmikus on toitu, et selle
sisetemperatuur ei tõuseks üle -18 °C, sest
sellest kõrgem temperatuur võib lühendada
külmutatud toidu säilitusaega.