VIHJEID JA NÄPUNÄITEID
HOIATUS
Vt jaotist "Ohutusinfo".
Pliidiga ahjudele.
TOIDU VALMISTAMISE NÄITED
PLIIDILE
Tabelis toodud andmed on ainult orientiirid.
Soo‐
jusas‐
te
Kasutuseesmärk: Aeg Näpunäited
1 Valmis toidu soojas hoidmiseks. vastavalt
vajaduse‐
le
Pange nõule kaas peale.
1-2 Hollandi kastme valmistamiseks ning
või, šokolaadi ja želatiini sulatamiseks.
5 - 25 min Vahepeal segage.
1-2 Koheva omleti ning munade kalgenda‐
miseks.
10 - 40
min
Valmistage kaane all.
2-3 Riisi ja piimatoitude keetmiseks ning
valmistoitude soojendamiseks.
25 - 50
min
Lisage riisile vähemalt kahekord‐
ne kogus vedelikku. Segage pii‐
matoite poole valmistamise peal.
3-4 Köögivilja, kala ja liha aurutamine. 20 - 45
min
Lisage paar supilusikatäit vede‐
likku.
4-5 Kartulite aurutamiseks. 20 - 60
min
Kasutage maks. ¼ l vett 750 g
kartulite kohta.
4-5 Suuremate toidukoguste, hautiste ja
suppide valmistamine.
60 - 150
min
Lisage koostisosadele maks. 3 l
vedelikku.
6-7 Eskalopi, vasikalihast cordon bleu,
karbonaadi, kotlettide, vorstide, mak‐
sa, keedutaina, munade, pannkooki‐
de, sõõrikute kergeks praadimiseks
ning roux' valmistamiseks.
vastavalt
vajaduse‐
le
Pöörake poole aja möödudes.
7-8 Kartulite, ribiliha, praetükkide praadi‐
miseks.
5 - 15 min Pöörake poole aja möödudes.
9 Suurte koguste vee ja pasta keetmiseks, liha pruunistamiseks (guljašš, pajapraad),
friikartulite valmistamiseks.
UKSE SISEKÜLG
Mõne mudeli puhul leiate ukse siseküljelt:
• Ahjutasandite numbrid.
• Andmed küpsetusrežiimide kohta ning levinu‐
mate toitude soovitatavad ahjutasandid ja
temperatuurid.
Tabelites esitatud temperatuurid ja küp‐
setusajad on ainult soovituslikud. Täp‐
semalt sõltuvad need retseptist ning ka‐
sutatava tooraine kvaliteedist ja kogus‐
test.
KÜPSETAMINE
Üldised juhised
• Teie uus ahi võib küpsetada erinevalt kui teie
varasem seade. Kohandage oma tavapärased
seaded (temperatuur, küpsetusajad) ja ahjuta‐
sandid vastavalt tabelites toodud väärtustele.
• Pikema küpsetusaja puhul võite ahju umbes
10 minutit enne küpsetusprogrammi lõppu väl‐
ja lülitada ja kasutada jääkkuumust.
Kui kasutate külmutatud toitu, võivad ahjus ole‐
vad plaadid küpsetamise ajal kõverduda. Kui
plaadid jälle maha jahtuvad, taastub esialgne ku‐
ju.
2
www.electrolux.com