Electrolux EOA5751AOX Recipe book

Tüüp
Recipe book
.......................................................... .......................................................
ET RETSEPTIRAAMAT KASUTUSJUHEND
VIHJEID JA NÄPUNÄITEID
HOIATUS
Vt jaotist "Ohutusinfo".
Pliidiga ahjudele.
TOIDU VALMISTAMISE NÄITED
PLIIDILE
Tabelis toodud andmed on ainult orientiirid.
Soo‐
jusas‐
te
Kasutuseesmärk: Aeg Näpunäited
1 Valmis toidu soojas hoidmiseks. vastavalt
vajaduse
le
Pange nõule kaas peale.
1-2 Hollandi kastme valmistamiseks ning
või, šokolaadi ja želatiini sulatamiseks.
5 - 25 min Vahepeal segage.
1-2 Koheva omleti ning munade kalgenda‐
miseks.
10 - 40
min
Valmistage kaane all.
2-3 Riisi ja piimatoitude keetmiseks ning
valmistoitude soojendamiseks.
25 - 50
min
Lisage riisile vähemalt kahekord‐
ne kogus vedelikku. Segage pii‐
matoite poole valmistamise peal.
3-4 Köögivilja, kala ja liha aurutamine. 20 - 45
min
Lisage paar supilusikatäit vede‐
likku.
4-5 Kartulite aurutamiseks. 20 - 60
min
Kasutage maks. ¼ l vett 750 g
kartulite kohta.
4-5 Suuremate toidukoguste, hautiste ja
suppide valmistamine.
60 - 150
min
Lisage koostisosadele maks. 3 l
vedelikku.
6-7 Eskalopi, vasikalihast cordon bleu,
karbonaadi, kotlettide, vorstide, mak‐
sa, keedutaina, munade, pannkooki‐
de, sõõrikute kergeks praadimiseks
ning roux' valmistamiseks.
vastavalt
vajaduse
le
Pöörake poole aja möödudes.
7-8 Kartulite, ribiliha, praetükkide praadi‐
miseks.
5 - 15 min Pöörake poole aja möödudes.
9 Suurte koguste vee ja pasta keetmiseks, liha pruunistamiseks (guljašš, pajapraad),
friikartulite valmistamiseks.
UKSE SISEKÜLG
Mõne mudeli puhul leiate ukse siseküljelt:
Ahjutasandite numbrid.
Andmed küpsetusrežiimide kohta ning levinu‐
mate toitude soovitatavad ahjutasandid ja
temperatuurid.
Tabelites esitatud temperatuurid ja küp‐
setusajad on ainult soovituslikud. Täp‐
semalt sõltuvad need retseptist ning ka
sutatava tooraine kvaliteedist ja kogus‐
test.
KÜPSETAMINE
Üldised juhised
Teie uus ahi võib küpsetada erinevalt kui teie
varasem seade. Kohandage oma tavapärased
seaded (temperatuur, küpsetusajad) ja ahjuta‐
sandid vastavalt tabelites toodud väärtustele.
Pikema küpsetusaja puhul võite ahju umbes
10 minutit enne küpsetusprogrammi lõppu väl‐
ja lülitada ja kasutada jääkkuumust.
Kui kasutate külmutatud toitu, võivad ahjus ole‐
vad plaadid küpsetamise ajal kõverduda. Kui
plaadid jälle maha jahtuvad, taastub esialgne ku‐
ju.
2
www.electrolux.com
Küpsetustabelite kasutamine
Esimesel kasutamisel soovitatakse kasutada
madalamat temperatuuri.
Kui te oma retsepti jaoks sobivat seadistust ei
leia, siis kasutage mõnda muud, mis oleks
võimalikult sarnane.
Kui küpsetate kooke rohkem kui ühel ahjuta‐
sandil, võib küpsetusaega 10 – 15 minuti võrra
pikendada.
Eri kõrgusel küpsetatavad koogid ja küpseti‐
sed ei pruunistu algul alati võrdselt. Sel juhul
ärge temperatuuri seadistust muutke. Erinevu‐
sed kaovad küpsetamise ajal.
NÕUANDEID KÜPSETAMISEKS
Küpsetustulemused Võimalik põhjus Lahendus
Koogi põhi ei ole piisavalt
pruunistunud.
Vale ahjutasand.
Pange kook madalamale ah‐
jutasandile.
Kook vajub kokku ja muutub
vesiseks, klimbiliseks, triibuli‐
seks.
Ahju temperatuur on liiga kõr‐
ge.
Järgmisel küpsetamisel valige
veidi madalam ahju tempera‐
tuur.
Kook vajub kokku ja muutub
vesiseks, klimbiliseks, triibuli‐
seks.
Küpsetusaeg on liiga lühike.
Määrake pikem küpsetusaeg.
Kõrgema temperatuuri valimi‐
sel ei saa küpsetusaega lü‐
hendada.
Kook vajub kokku ja muutub
vesiseks, klimbiliseks, triibuli‐
seks.
Taignas on liiga palju vedelik‐
ku.
Kasutage vähem vedelikku.
Pöörake tähelepanu segami‐
saegadele, eriti siis, kui kasu
tate taignasegajat.
Kook on liiga kuiv.
Ahju temperatuur on liiga ma‐
dal.
Järgmisel küpsetamisel valige
kõrgem ahju temperatuur.
Kook on liiga kuiv. Küpsetusaeg on liiga pikk.
Järgmisel küpsetamisel valige
lühem küpsetusaeg.
Kook ei pruunistu ühtlaselt.
Ahju temperatuur on liiga kõr‐
ge ja küpsetusaeg liiga lühike.
Valige madalam ahju tempe‐
ratuur ja pikem küpsetusaeg.
Kook ei pruunistu ühtlaselt. Taigen pole ühtlaselt jaotatud.
Laotage taigen ühtlaselt küp‐
setusplaadile.
Kook ei saa antud küpsetusa‐
jaga valmis.
Ahju temperatuur on liiga ma‐
dal.
Järgmisel küpsetamisel valige
veidi kõrgem ahju tempera‐
tuur.
KÜPSETAMINE ÜHEL AHJUTASANDIL:
Küpsetamine vormides
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Ahjutasand Temperatuur °C Aeg (min.)
Gugelhupf / nup‐
susai
Pöördõhk 1 150 - 160 50 - 70
Madeira kook /
puuviljakoogid
Pöördõhk 1 140 - 160 70 - 90
EESTI 3
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Ahjutasand Temperatuur °C Aeg (min.)
Fatless sponge
cake / rasvavaba
keeks
Pöördõhk 2 140 - 150 35 - 50
Fatless sponge
cake / rasvavaba
keeks
Ülemine + alu‐
mine kuumutus
2 160 35 - 50
Koogipõhi – mu‐
retaignast
Pöördõhk 2
170 - 180
1)
10 - 25
Koogipõhi –
keeksitaignast
Pöördõhk 2 150 - 170 20 - 25
Apple pie / õuna‐
kook (2 vormi, Ø
20 cm, paiguta‐
tud diagonaal‐
selt)
Pöördõhk 2 160 60 - 90
Apple pie / õuna‐
kook (2 vormi, Ø
20 cm, paiguta‐
tud diagonaal‐
selt)
Ülemine + alu‐
mine kuumutus
1 180 70 - 90
Juustukook Ülemine + alu‐
mine kuumutus
1 170 - 190 60 - 90
1)
Eelsoojendage ahi.
Koogid / küpsetised / saiad küpsetusplaadil
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Ahjutasand Temperatuur °C Aeg (min.)
Pärmitainast
kringel / pärg
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3 170 - 190 30 - 40
Jõulukook Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
2
160 - 180
1)
50 - 70
Leib (rukkileib):
1.
Küpsetami‐
se esimene
pool.
2.
Küpsetami‐
se teine
pool.
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
1
1.
230
1)
2.
160 - 180
1.
20
2.
30 - 60
Tuuletaskud/
ekleerid
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3
190 - 210
1)
20 - 35
Rullbiskviit Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3
180 - 200
1)
10 - 20
Kuiv purukook ördõhk 3 150 - 160 20 - 40
Mandlikook/suh‐
krukoogid
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3
190 - 210
1)
20 - 30
4
www.electrolux.com
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Ahjutasand Temperatuur °C Aeg (min.)
Puuviljakoogid
(pärmitaignast/
keeksitaignast)
2)
Pöördõhk 3 150 35 - 55
Puuviljakoogid
(pärmitaignast/
keeksitaignast)
2)
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3 170 35 - 55
Muretaignast
puuviljakoogid
Pöördõhk 3 160 - 170 40 - 80
Õrna kattega (nt
kohupiim, koor,
keedukreem)
pärmitaignaküp‐
setised
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3
160 - 180
1)
40 - 80
1)
Eelsoojendage ahi.
2)
Kasutage sügavat panni.
Küpsised
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Ahjutasand Temperatuur °C Aeg (min.)
Muretainast küp‐
sised
Pöördõhk 3 150 - 160 10 - 20
Short bread / Lii‐
vaküpsised/soo‐
lapulgad
Pöördõhk 3 140 20 - 35
Short bread / Lii‐
vaküpsised/soo‐
lapulgad
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3
160
1)
20 - 30
Keeksitainast
küpsised
Pöördõhk 3 150 - 160 15 - 20
Munavalgest
küpsetised / be‐
see
Pöördõhk 3 80 - 100 120 - 150
Makroonid Pöördõhk 3 100 - 120 30 - 50
Pärmitaignast
küpsised
Pöördõhk 3 150 - 160 20 - 40
Lehttaignaküpse‐
tised
Pöördõhk 3
170 - 180
1)
20 - 30
Saiakesed Pöördõhk 3
160
1)
10 - 25
Saiakesed
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3
190 - 210
1)
10 - 25
EESTI 5
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Ahjutasand Temperatuur °C Aeg (min.)
Small cakes /
väikesed koogid
(20 tk küpsetus‐
plaadil)
Pöördõhk 3
150
1)
20 - 35
Small cakes /
väikesed koogid
(20 tk küpsetus‐
plaadil)
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3
170
1)
20 - 30
1)
Eelsoojendage ahi.
Vormiroad ja gratäänid
Toit Ahju funktsioon Ahjutasand Temperatuur °C Aeg (min.)
Pastavorm
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
1 180 - 200 45 - 60
Lasanje
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
1 180 - 200 25 - 40
Aedviljagratään
1)
Turbogrill või
pöördõhk
1 160 - 170 15 - 30
Juustukattega
baguette'id
Turbogrill või
pöördõhk
1 160 - 170 15 - 30
Magusad vormi‐
road
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
1 180 - 200 40 - 60
Kalavormid
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
1 180 - 200 30 - 60
Täidetud köögi‐
viljad
Turbogrill või
pöördõhk
1 160 - 170 30 - 60
1)
Eelsoojendage ahi.
KÜPSETAMINE MITMEL TASANDIL
Koogid / küpsetised / saiad küpsetusplaadil
Küpsetise tüüp
Pöördõhk
Temperatuur, °C Aeg (min.)Ahjutasand
2 tasandit 3 tasandit
Tuuletaskud/
ekleerid
1 / 4 -
160 - 180
1)
25 - 45
Kuiv purukook 1 / 4 - 150 - 160 30 - 45
1)
Eelsoojendage ahi.
6
www.electrolux.com
Küpsised/small cakes/väikesed koogid/küpsetised/saiakesed
Küpsetise tüüp
Pöördõhk
Temperatuur, °C Aeg (min.)Ahjutasand
2 tasandit 3 tasandit
Muretainast küp‐
sised
1 / 4 1 / 3 / 5 150 - 160 20 - 40
Short bread/liiva‐
küpsised/soola‐
pulgad
1 / 4 1 / 3 / 5 140 25 - 50
Keeksitaignast
küpsised
1 / 4 - 160 - 170 25 - 40
Munavalgest
küpsetised / be‐
seed
1 / 4 - 80 - 100 130 - 170
Makroonid 1 / 4 - 100 - 120 40 - 80
Pärmitaignast
küpsised
1 / 4 - 160 - 170 30 - 60
Lehttaignaküpse‐
tised
1 / 4 -
170 - 180
1)
30 - 50
Saiakesed 1 / 4 - 180 30 - 55
Small cakes /
väikesed koogid
(20 tk küpsetus‐
plaadil)
1 / 4 -
150
1)
25 - 40
1)
Eelsoojendage ahi.
KÜPSETAMINE MADALAL T°
Kasutage seda funktsiooni, et valmistada taiseid
lihatükke ja kala, mitte kõrgema sisetemperatuu‐
riga kui 65 °C. Funktsiooni Küpsetamine madalal
t° ei saa kasutada selliste retseptide puhul, nagu
ahjupraad või rasvane seapraad. Liha õige sise‐
temperatuuri tagamiseks saate kasutada toidu‐
termomeetrit (vt toidutermomeetri tabelit).
Esimeseks kümneks minutiks saate ahju tempe‐
ratuuriks valida 80–150 °C. Vaikesäte on 90 °C.
Pärast temperatuuri valimist jätkab ahi küpseta‐
mist temperatuuril 80 °C. Ärge valige funktsiooni
Küpsetamine madalal t° linnuliha jaoks.
Seda funktsiooni kasutades valmistage
roogi alati ilma kaaneta.
1.
Pruunistage liha pliidil panni peal väga kõr‐
gel temperatuuriga mõlemalt poolt 1–2 mi‐
nutit.
2.
Pange liha koos röstimispanniga ahju traa‐
trestile.
3.
Pange toidutermomeeter lihasse.
4.
Valige funktsioon Küpsetamine madalal t° ja
valige õige sisetemperatuur lõpetamiseks.
Valmistatav toit Kaal (g) Riiuli tasand Temperatuur °C Aeg min.
Röstbiif 1000 - 1500 1 120 120 - 150
Veisefilee 1000 - 1500 3 120 90 - 150
Röstitud vasikali‐
ha
1000 - 1500 1 120 120 - 150
Praelõigud 200 - 300 3 120 20 - 40
EESTI 7
PITSAREŽIIM
Küpsetise tüüp Ahjutasand Temperatuur °C Aeg (min.)
Pitsa (õhuke põhi)
2
200 - 230
1)2)
15 - 20
Pitsa (erinevate lisan
ditega)
2 180 - 200 20 - 30
Tordid 1 180 - 200 40 - 55
Spinatipirukas 1 160 - 180 45 - 60
Quiche Lorraine 1 170 - 190 45 - 55
Šveitsi juustupirukas 1 170 - 190 45 - 55
Õunakook, kattega 1 150 - 170 50 - 60
Köögiviljapirukas 1 160 - 180 50 - 60
Hapendamata leib
2
230 - 250
1)
10 - 20
Lehttaignaküpsetis
2
160 - 180
1)
45 - 55
Flammekuchen (pit
sataoline Elsassi
roog)
2
230 - 250
1)
12 - 20
Vene pirukad (calzo‐
ne vene versioon)
2
180 - 200
1)
15 - 25
1)
Eelsoojendage ahi.
2)
Kasutage sügavat panni.
RÖSTIMINE
Kasutage röstimisel kuumakindlaid ahjunõusid
(vt tootja juhiseid).
Suuri praetükke võib röstida sügaval pannil
(kui see on olemas) või sügava panni kohale
asetatud traatrestil.
Taisest lihast praadide röstimisel kasutage
kaanega röstimisvorme. Nii jääb liha mahla‐
sem.
Kõiki praade, mille puhul soovitakse pruunis‐
tamist või krõbedat koorikut, võiks valmistada
kaaneta röstimisvormis.
Soovitame ahjus küpsetada liha ja kala, mis
kaalub vähemalt 1 kg.
Kui soovite vältida lihamahlade ja rasva panni
külge kõrbemist, siis pange panni veidi vede‐
likku.
Vajadusel pöörake liha ümber (pärast 1/2–2/3
küpsetusaja möödumist).
Kastke suuri praade ja linnuliha praeleemega
mitu korda röstimise jooksul. Nii saate pare‐
mad röstimistulemused.
Võite seadme umbes 10 minutit enne röstimi‐
saja lõppemist välja lülitada ja jääkkuumust
kasutada.
8
www.electrolux.com
KÜPSETAMINE TURBOGRILLIGA
Veiseliha
Liha tüüp Kogus
Ahju funktsi‐
oon
Ahjutasand
Temperatuur
°C
Aeg (min.)
Pajapraad 1 - 1,5 kg
Ülemine +
alumine kuu‐
mutus
1 230 120 - 150
Rostbiif või filee:
väheküps
paksuse cm
kohta
Turbogrill 1
190 - 200
1)
5 - 6
Rostbiif või filee:
poolküps
paksuse cm
kohta
Turbogrill 1
180 - 190
1)
6 - 8
Rostbiif või filee:
täisküps
paksuse cm
kohta
Turbogrill 1
170 - 180
1)
8 - 10
1)
Eelsoojendage ahi.
Sealiha
Liha tüüp Kogus
Ahju funktsi‐
oon
Ahjutasand
Temperatuur
°C
Aeg (min.)
Abatükk / kael /
kints
1 - 1,5 kg Turbogrill 1 160 - 180 90 - 120
Karbonaad / ribi‐
praad
1 - 1,5 kg Turbogrill 1 170 - 180 60 - 90
Pikkpoiss 750 g - 1 kg Turbogrill 1 160 - 170 50 - 60
Seakoot (eelval‐
mistatud)
750 g - 1 kg Turbogrill 1 150 - 170 90 - 120
Vasikaliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsi‐
oon
Ahjutasand Temperatuur
°C
Aeg (min.)
Röstitud vasi‐
kaliha
1 kg Turbogrill 1 160 - 180 90 - 120
Vasikakoot 1,5 - 2 kg Turbogrill 1 160 - 180 120 - 150
Lambaliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsi‐
oon
Ahjutasand Temperatuur
°C
Aeg (min.)
Lambakoot /
Röstitud lam‐
baliha
1 - 1,5 kg Turbogrill 1 150 - 170 100 - 120
Lamba selja‐
tükk
1 - 1,5 kg Turbogrill 1 160 - 180 40 - 60
EESTI 9
Ulukiliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsi‐
oon
Ahjutasand Temperatuur
°C
Aeg (min.)
Jänese selja‐
tükk/koot
kuni 1 kg Ülemine +
alumine kuu‐
mutus
1
230
1)
30 - 40
Uluki selja‐
tükk
1,5 - 2 kg Ülemine +
alumine kuu‐
mutus
1 210 - 220 35 - 40
Uluki kintsu‐
tükk
1,5 - 2 kg Ülemine +
alumine kuu‐
mutus
1 180 - 200 60 - 90
1)
Eelsoojendage ahi.
Linnuliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsi‐
oon
Ahjutasand Temperatuur
°C
Aeg (min.)
Linnuliha
portsjonitükid
200-250 g/tk Turbogrill 1 200 - 220 30 - 50
Pool kana 400-500 g/tk Turbogrill 1 190 - 210 35 - 50
Kana, broiler 1 - 1,5 kg Turbogrill 1 190 - 210 50 - 70
Part 1,5 - 2 kg Turbogrill 1 180 - 200 80 - 100
Hani 3,5 - 5 kg Turbogrill 1 160 - 180 120 - 180
Kalkun 2,5 - 3,5 kg Turbogrill 1 160 - 180 120 - 150
Kalkun 4 - 6 kg Turbogrill 1 140 - 160 150 - 240
Kala (aurutatud)
Liha tüüp Kogus Ahju funktsi‐
oon
Ahjutasand Temperatuur
°C
Aeg (min.)
Kala, terve 1 - 1,5 kg Ülemine +
alumine kuu‐
mutus
1 210 - 220 40 - 60
GRILL
Kasutage grillimisel alati kõrgeimat temperatuuri‐
seadet.
Paigutage rahjuriiul grillimistabelis soovitatud
riiulitasandile.
Kõige alumisele tasandile asetage alati pann ras‐
va kogumiseks.
Grillige üksnes lamedamaid liha- või kalatükke.
Enne grillimist soojendage tühja ahju alati eelne‐
valt 5 minutit.
ETTEVAATUST
Grillimisel peab ahju uks olema alati su‐
letud.
10
www.electrolux.com
Grill
Grillitav toit Ahjutasand temperatuur
Aeg (min.)
1. külg 2. külg
Rostbiif 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Veisefilee 3 230 20 - 30 20 - 30
Sea seljatükk 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Vasika seljatükk 2 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Lamba seljatükk 3 210 - 230 25 - 35 20 - 25
Terve kala, 500–
1000 g
3 / 4 210 - 230 15 - 30 15 - 30
Kiirgrill
Grillitav toit Ahjutasand
Aeg (min.)
1. külg 2. külg
Burgers / burgerid 4 8 - 10 6 - 8
Seafilee 4 10 - 12 6 - 10
Vorstid 4 10 - 12 6 - 8
Filee/vasikalihasteigid 4 7 - 10 6 - 8
Toast /röstleib
1)
5 1 - 3 1 - 3
Kattega röstleib/-sai 4 6 - 8 -
1)
Eelsoojendage ahi.
Grill grillvardaga — asetage sügav pann altpoolt esimesele riiulitasandile
Röstitav toit Temperatuur °C Aeg min.
Kana 220 - 240 70 - 90
Liharullid küpsetamiseks 190 - 210 120 - 180
Part 220 - 240 90 - 150
Seakoot 190 - 210 150 - 210
SULATAMINE
Eemaldage toidu pakend ning asetage toit taldri‐
kule.
Ärge katke seda kausi või taldrikuga, kuna see
pikendab sulatusaega.
Kasutage kõige alumist ahjuresti tasandit.
Toit
Sulatamise aeg
(min.)
Täiendav sulatamis‐
aeg (min.)
Märkus
Kana, 1000 g 100 - 140 20 - 30
Asetage kana suurele taldri
kule kummulikeeratud alus
tassi peale. Pöörake poole
aja möödudes.
Liha, 1000 g 100 - 140 20 - 30
Pöörake poole aja möödu‐
des.
EESTI 11
Toit
Sulatamise aeg
(min.)
Täiendav sulatamis‐
aeg (min.)
Märkus
Liha, 500 g 90 - 120 20 - 30
Pöörake poole aja möödu‐
des.
Forell, 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Maasikad, 300 g 30 - 40 10 - 20 -
Või, 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Koor, 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15
Rõõska koort saab vahusta‐
da ka siis, kui selles on kül‐
munud tükke.
Kreemikook, 1400 g 60 60 -
POOLFABRIKAADID
Pöördõhk
Poolfabrikaadid Riiuli tasand Temperatuur (°C) Aeg (min.)
Pitsa, külmutatud 2 200 - 220 15 - 25
Pannipitsa, külmuta‐
tud
2 190 - 210 20 - 25
Pitsa, jahutatud 2 210 - 230 13 - 25
Pitsasuupisted, kül‐
mutatud
2 180 - 200 15 - 30
Friikartulid, õhukesed 3 200 - 220 20 - 30
Friikartulid, paksud 3 200 - 220 25 - 35
Viilud/Kroketid 3 220 - 230 20 - 35
Kartulipannkoogid 3 210 - 230 20 - 30
Lasaje/Cannelloni,
värske
2 170 - 190 35 - 45
Lasaje/Cannelloni,
külmu.
2 160 - 180 40 - 60
Ahjus küpsetatud
juust
3 170 - 190 20 - 30
Kanatiivad 2 190 - 210 20 - 30
Külmutatud valmistoidud
Valmistatav toit Ahju funktsioonid Riiuli tasand
Temperatuur
(°C)
Aeg (min.)
Külmutatud pitsa
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3
vastavalt tootja
juhistele
vastavalt tootja
juhistele
Friikartulid
1)
(300–600 g)
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus või
Turbogrill
3 200 - 220
vastavalt tootja
juhistele
12
www.electrolux.com
Valmistatav toit Ahju funktsioonid Riiuli tasand
Temperatuur
(°C)
Aeg (min.)
Baguette'id
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3
vastavalt tootja
juhistele
vastavalt tootja
juhistele
Puuviljakoogid
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
3
vastavalt tootja
juhistele
vastavalt tootja
juhistele
1)
Keerake friikartuleid 2 või 3 korda valmistamise ajal
KUIVATAMINE - PÖÖRDÕHK
Kasutage ahjurestide katmiseks küpsetuspaberit.
Parima tulemuse saamiseks lülitage seade poole
pealt välja. Avage seadme uks ja laske seadmel
maha jahtuda. Seejärel lõpetage kuivatamine.
Köögiviljad
Kuivatatav toit
Ahjutasand
Temperatuur
(°C)
Aeg (h)
1 tasand 2 tasandit
Oad 3 1 / 4 60 - 70 6- 8
Piprad 3 1 / 4 60 - 70 5 - 6
Köögivili hapen‐
damiseks
3 1 / 4 60 - 70 5 - 6
Seened 3 1 / 4 50 - 60 6 - 8
Ürdid 3 1 / 4 40 - 50 2 - 3
Puuviljad
Kuivatatav toit
Ahjutasand
Temperatuur
(°C)
Aeg (h)
1 tasand 2 tasandit
Ploomid 3 1 / 4 60 - 70 8 - 10
Aprikoosid 3 1 / 4 60 - 70 8 - 10
Õunaviilud 3 1 / 4 60 - 70 6 - 8
Pirnid 3 1 / 4 60 - 70 6 - 9
HOIDISTAMINE
Tähelepanuks:
Kasutage ainult ühesuguse suurusega hoidi‐
sepurke.
Ärge kasutage keeratava (keere või bajonett)
kaanega purke ega metallpurke.
Selle funktsiooni puhul kasutage altpoolt esi‐
mest ahjutasandit.
Ärge pange küpsetusplaadile rohkem kui kuus
üheliitrist purki.
Täitke purgid võrdselt ning sulgege klambriga.
Purgid ei tohi üksteise vastu puutuda.
Kallake küpsetusplaadile umbes 1/2 liitrit vett,
et hoida ahjus piisavalt niiskustaset.
Kui purkide sisu hakkab mullitama (1-liitriste
purkide puhul umbes 35 - 60 minuti pärast),
lülitage ahi välja või alandage temperatuuri
kuni 100 °C-ni ( vt tabelit).
EESTI 13
Pehmed puuviljad
Hoidis Temperatuur, °C
Aeg mullikeste tekki‐
miseni (min.)
Jätkake keetmist 100
°C juures (min.)
Maasikad / mustikad /
vaarikad / küpsed ti‐
krid
160 - 170 35 - 45 -
Luuviljalised
Hoidis Temperatuur, °C
Aeg mullikeste tekki‐
miseni (min.)
Jätkake keetmist 100
°C juures (min.)
Pirnid/küdooniad/
ploomid
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Köögiviljad
Hoidis Temperatuur, °C
Aeg mullikeste tekki‐
miseni (min.)
Jätkake keetmist 100
°C juures (min.)
Porgandid
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Kurgid 160 - 170 50 - 60 -
Segaköögivili 160 - 170 50 - 60 5 - 10
Nuikapsas/herned/
spargel
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Jätke ahju pärast väljalülitumist seisma.
TOIDUTERMOMEETRI TABEL
Veiseliha
Toit Toidu sisetemperatuur °C
Ribi/fileetükk: väheküps 45 - 50
Ribi/fileetükk: poolküps 60 - 65
Ribi/fileetükk: täisküps 70 - 75
Sealiha
Toit Toidu sisetemperatuur °C
Sea abatükk / kints / kaelatükk 80 - 82
Karbonaad (seljatükk) / suitsu seaseljatükk 75 - 80
Pikkpoiss 75 - 80
Vasikaliha
Toit Toidu sisetemperatuur °C
Röstitud vasikaliha 75 - 80
Vasikakoot 85 - 90
14
www.electrolux.com
Lambaliha
Toit Toidu sisetemperatuur °C
Lambakoot 80 - 85
Lamba seljatükk 80 - 85
Röstitud lambaliha / lambakoot 70 - 75
Ulukiliha
Toit Toidu sisetemperatuur °C
Jänese seljatükk 70 - 75
Jänese koot 70 - 75
Jänes, terve 70 - 75
Uluki seljatükk 70 - 75
Uluki koot 70 - 75
Kala
Toit Toidu sisetemperatuur °C
Lõhe 65 - 70
Forell 65 - 70
RETSEPTID
Ekraanil kuvatakse kõigi retseptiraama‐
tu retseptide riiulitasandid ja eelseatud
küpsetusajad.
AUTOMAATPROGRAMMID
Programmi number Programmi nimi
1 VEISELIHA, POOLKÜPS (rostbiif, antrekoot)
2 RÖSTITUD SEALIHA
3 KANA, TERVE
4 PITSA
5 MUFFINID
6 QUICHE LORRAINE
7 SAI
8 KARTULIGRATÄÄN
9 LASANJE
Teave akrüülamiidide koht
Tähtis Uusimate teaduslike andmete kohaselt on
toidu pruunistamisel (eriti tärklist sisaldavate
toiduainete puhul) tekkivad akrüülamiidid
tervisele ohtlikud. Seetõttu soovitame valmistada
toitu võimalikult madalal temperatuuril ning toitu
mitte liialt pruunistada.
EESTI 15
www.electrolux.com/shop 892948207-A-502011
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

Electrolux EOA5751AOX Recipe book

Tüüp
Recipe book