• Toidud, puu- või köögiviljad tuleks
enne säilitamist alati pakkida või
kilesse mässida.
• Loomatoitu hoidke alati pakitult ja
kuivas.
• Valgurikas toit läheb kiiremini halvaks.
See tähendab, et mereannid riknevad
enne kala, mis omakorda rikneb enne
liha. LongFresh-sektsioonis saate
pikendada selliste toitude
säilitamisaega kuni kolm korda, ilma
et kvaliteet väheneks.
• Kõik LongFresh-sektsioonis
säilitatavad toiduained tuleks 15-30
minutit enne tarvitamist välja võtta,
eriti värskelt söödavad puu- ja
köögiviljad, mis täiendavat
valmistamist ei nõua. Toatemperatuuri
saavutanud puu- ja köögiviljadel on
parem tekstuur ja maitse.
5. VIHJEID JA NÄPUNÄITEID
5.1 Normaalsed töötamise
ajal kostuvad helid
Järgmised helid on töötamise ajal
normaalsed:
• Nõrk vulisemise ja mulisemise heli
süsteemist, kui külmutusagensi
pumbatakse.
• Vihisev ja tuksuv heli kompressorist,
kui külmutusagensi pumbatakse.
• Järsk praksuv heli seadme seest,
mida põhjustab soojuspaisumine
(loomulik ja ohutu füüsikaline nähtus).
• Nõrk klõpsuv heli temperatuuri
regulaatorist, kui kompressor lülitub
sisse või välja.
5.2 Näpunäiteid energia
säästmiseks
• Ärge avage sügavkülmiku ust sageli
ja ärge jätke ust lahti kauemaks, kui
hädavajalik.
5.3 Soovitusi värske toidu
säilitamiseks külmikus
Parima tööjõudluse tagamiseks:
• ärge pange külmikusse sooja toitu või
auravaid vedelikke,
• katke toiduained kinni või mähkige
sisse, eriti juhul, kui toiduaine on
tugeva lõhnaga,
• pange toidud külmikusse nii, et õhk
saaks nende ümber liikuda.
5.4 Näpunäiteid toidu
säilitamiseks külmikus
Näpunäited:
• Liha (igasugune): mähkige
polüetüleenkilesse ja pange
juurviljasahtli kohal olevale
klaasriiulile.
• Sel viisil säilitage liha ainult üks või
kaks päeva, mitte rohkem.
• Küpsetatud toidud, külmad road jms:
tuleks kinni katta; paigutada võib neid
igale riiulile.
• Puu- ja köögiviljad: puhastada
korralikult ja panna vastava(te)sse
sahtli(te)sse.
• Või ja juust: hoida sobivas
hermeetilises pakendis või mähkida
alumiiniumfooliumisse või
polüetüleenkilesse, et õhk toiduainest
eemal hoida.
• Pudelid: keerake peale kork ja
paigutage ukse küljes olevale
pudeliriiulile või pudelirestile (kui see
on olemas).
• Pakkimata banaane, kartuleid,
sibulaid, küüslauku ei tohi külmikus
hoida.
5.5 Näpunäiteid
sügavkülmutamiseks
Sügavkülmutamise kõige tõhusamaks
kasutamiseks järgige paari olulist
soovitust:
• toidu maksimaalne kogus, mida võib
24 tunni jooksul külmutada, on toodud
seadme andmesildil;
• külmutamisprotsess kestab 24 tundi.
Selle aja vältel ei tohi seadmesse
toiduaineid lisada;
• külmutage ainult kvaliteetset, värsket
ja korralikult puhastatud toitu;
www.aeg.com12