274 www.barbecook.com
11.2 Toidu kinni jäämise vältimine
Toidu kinni jäämist saate vältida järgmistel viisidel.
• Pintseldage toitu enne grillile asetamist kergelt õliga. Samuti
võite kanda õli grillrestile.
• Soojendage seade ette. Mida soojem on grill toidu peale
panemise ajal, seda vähem jääb toit kinni.
• Ärge keerake toitu liiga kiiresti ümber. Laske sellel esmalt
natukene kuumeneda.
11.3 Otsene ja kaudne grillimine
Sõltuvalt küpsetatava toiduaine tüübist ja valmistamise viisist
saate grillida otse või kaudselt.
1
Kui grillite kinnise kaanega, jälgige alati kaanel olevat
termomeetrit, et seade ei läheks liiga kuumaks. Vt
“11.5 Temperatuuri jälgimine”.
11.4 Grillimine suletud kaanega
Grillimise ajal kaane sulgemisel on järgmised olulised eelised:
• grilli temperatuur on kõrgem ja püsib ühtlasem;
• see vähendab toidu küpsemisaega ja toit püsib mahlakam;
• see vähendab lahvatusi ja säästab gaasi.
1
Kui grillite kinnise kaanega, jälgige alati kaanel olevat
termomeetrit, et seade ei läheks liiga kuumaks. Vt
“11.5 Temperatuuri jälgimine”.
11.5 Temperatuuri jälgimine
Teie seade on varustatud võimsate põletitega, seega kuumeneb
see kiiresti ja te saate hoida temperatuuri stabiilsena. Kui grillite
suletud kaanega, peate veenduma, et seade ei muutuks liiga
kuumaks. Jälgige kaane termomeetrit ja arvestage järgmiste
juhistega.
• Normaalne küpsetustemperatuur on umbes 210 °C.
Kõrgemal temperatuuril võib tilkuv või kogunenud rasv
süttida.
• Temperatuur ei tohiks olla üle 300 °C rohkem kui viis minutit.
See võib seadet kahjustada ja deformeerida.
1
Kui seade muutub liiga kuumaks, jahutage seda kaane
avamisega ja seadistage põletid madalamale kuumusele.
11.6 Kuumuse optimaalne kasutamine
Kausi keskmine osa on servadest kuumem. Selleks, et kasutada
maksimaalselt ära kuumemat osa, on seade varustatud erinevas
suuruses grillrestidega. Sellega on kaasas:
• üks suur grillrest, mis asetatakse kausi keskele;
• kaks väiksemat grillresti, mis asetatakse kausi servadele.
Kui asetate grillrestid kausis õigesti ja süütate kõik põletid,
soojeneb kogu keskmine grillrest maksimumkuumusele. Selliselt
laiendate te kausi kuumimat osa ja saate kasutada optimaalselt
oma seadme grillimispinda.
11.7 Kuumuspiirkondade eeliste
kasutamine
Kui kõik põletid töötavad, jaotavad põletite katted kuumust
võimalikult ühtlaselt üle kogu grilli. Hoolimata ühtlasest
kuumusest on mõned piirkonnad teistest kuumemad. Te saate
kasutada neid kuumuspiirkondi oma toidu täiuslikuks
grillimiseks.
2
Samuti saate ise põletite erinevate kuumusastmetega
luua kuumuspiirkondi. Näiteks saate seadistada põleti
madalale kuumusele ja kasutada selle põleti kohal olevat
ala õrnade või kaua küpsemist nõudvate toiduainete
küpsetamiseks.
11.8 Toidu küpsetamine küpsetusvardal
Toidu küpsetamiseks küpsetusvardal peate kasutama korraga
põhipõleteid ja küpsetusvarda põletit. Röstitud kana
valmistamiseks toimige järgmiselt.
1 Eemaldage seadmelt grillrestid ja soojendusrest ja pange
need kõrvale.
2 Süüdake põhipõletid ja sulgege seadme eelsoojendamiseks
kaas. Vahepeal pange kana vardale.
3 Kümne minuti pärast avage kaas, lülitage välja keskmine
põleti ja seadistage külgpõletid asendisse LOW. Tilkuva
rasva kogumiseks saate panna keskmisele põletile aluse.
4 Pange varras põletite kohale ja sulgege kaas. Kuum õhk
küpsetab kana nagu tavalises ahjus.
5 Kui kana on osaliselt küpsenud, süüdake küpsetusvarda
põleti, et pruunistada kana nahk. Avage põleti süütamiseks
kaas ja seejärel sulgege see.
Meetod Kirjeldus Kasutage
Otsene Pange toit otse põleva põleti
kohale, seadistage põleti
suurele kuumusele ja hoidke
kaas lahti.
Pruunistatud
lihale ja
aedviljadele
Kaudne Pange toit põleva põleti
kõrvale, seadistage põleti
keskmisele/madalale
kuumusele ja sulgege kaas.
Pruunistatud
liha
täiendavaks
küpsetamiseks.
Piirkond Kuum? Kasutage...
Ees Kuum Õrnade toiduainete grillimine
(krevetid, kala jne)
Keskel Kuumem Valmistage toitu, mis vajab
küpsemiseks aega (nt vorstid,
kanarind jne)
Taga Kuumim Liha ja aedviljade pruunistamine
MAN_GAS_QUISSON_BBC_140730_A.book Page 274 Tuesday, February 2, 2016 4:55 PM