ET
1. KELLAAJA SEADISTAMINE
Seadme esimesel sisselülitamisel tuleb määrata
kellaaeg. Vajutage nuppu
, kuni tabloole ilmub
ikoon
ja kahekohaline tundide näidik hakkab
vilkuma.
Tundide seadmiseks vajutage nuppe või ja
kinnitamiseks vajutage nuppu
. Hakkab vilkuma
kahekohaline minutite näidik. Minutite seadmiseks
vajutage
või ja kinnitamiseks vajutage .
Pange tähele! Kui ikoon vilgub (näiteks pärast pikka
voolukatkestust), peate kellaaja uuesti määrama.
2. AHJU KUUMUTAMINE
Uus ahi võib eraldada tootmisest jäänud lõhnu: see on
täiesti tavapärane.
Soovitame enne esimest küpsetamist ahju tühjalt
kuumutada, et eemalduksid võimalikud lõhnad.
Eemaldage ahju pealt kõik kile- ja pappkatted ja seest
kõik tarvikud.
Kuumutage ahju umbes tund aega 250 °C juures,
soovitatavalt funktsiooniga „XL Cooking”. Ahi peab sel
ajal olema tühi.
Funktsiooni õigesti kasutamiseks järgige juhiseid.
Pange tähele! Pärast seadme esmakordset kasutamist on
soovitatav ruumi tuulutada.
SEADME ESMAKORDNE KASUTAMINE
MITMIKTASAND
Samal ajal erinevate roogade küpsetamiseks
mitmel erineval tasandil (max kolmel), mis vajavad
valmimiseks sama temperatuuri. Seda funktsiooni
saab kasutada erinevate toitude samaaegseks
küpsetamiseks, ilma et ühe toidu lõhn või maitse
kanduks üle teisele.
XL COOKING
Suurte lihatükkide (üle 2,5 kg) küpsetamine.
Soovitame liha küpsetamise ajal ümber pöörata, et
mõlemad pooled ühtlaselt pruunistuksid. Samuti
soovitame liha mõne aja tagant leemega üle valada,
et see ära ei kuivaks.
PITSA
Mitut tüüpi ja suuruses pizza ning saia
küpsetamiseks. Soovitatav on küpsetusplaatide
asetus umbes poole küpsetamise ajal omavahel
vahetada.
GRILL (GRILLIMINE)
Liha, kebabi ja vorstide grillimine, köögiviljade
gratineerimine või leiva röstimine. Grillimisel
soovitame asetada liha alla küpsetusmahlade
kogumiseks küpsetusplaadi: paigutage
nõrgumispann resti alla ükskõik millisele tasandile ja
valage sinna 200 ml vett.
GRATÄÄN
Suurte lihatükkide (koivad, loomalihapraad,
kanad) grillimiseks. Soovitame asetada
küpsetusmahlade kogumiseks küpsetusplaadi:
paigutage nõrgumispann resti alla ükskõik millisele
tasandile ja valage sinna 200 ml vett.
FREASY COOK
Ventilaatori küttelemendid lülituvad sisse, mis
tagab soojuse ühtlase jaotumise kogu ahjus. Selle
küpsetamisrežiimi puhul ei ole ahju vaja eelnevalt
sooja panna. Seda režiimi soovitatakse kasutada
eelkõige pakendatud toidu kiireks küpsetamiseks
(külmutatud või pooltooted). Parima tulemuse
saavutamiseks kasutada ainult ühte küpsetusresti.
SÄÄSTLIK SUNDÕHK
Ühes tükis praadide või täidisega lihalõikude
küpsetamine ühel tasandil. Õrn ja hootine õhuringlus
takistab toidu kuivamist. Selle ökofunktsiooni
kasutamisel ei sütti tuli ECO, kuid selle saab sisse
lülitada, vajutades nuppu
.
HYDROCLEANING
Spetsiaalne puhastustsükkel, mille käigus
eraldatakse madalal temperatuuril veeauru, mis
hõlbustab kõrbenud rasva- ja toidupritsmete
eemaldamist. Valage 200 ml vett ahju põhja ning
kasutage funktsiooni 35’ temperatuuril 90 °C.
Käivitage funktsioon, kui ahi on külm ja laske tsükli
lõppemisel jahtuda kuni 15’.
TURN & GO
Selle funktsiooni abil valitakse automaatselt
ideaalne küpsetustemperatuur ja -aeg eri retseptide
jaoks, muu hulgas liha-, kala-, pastatoidud, magusad
küpsetised ja köögiviljad. Käivitage funktsioon, kui
ahi on külm.