Ohutusalaseid märkusi6
3 Märkus akrüülamiidi kohta
Vastavalt uusimatele teaduslikele tõdemustele võib toiduainete
intensiivne pruunistamine, eriti tärklist sisaldavate toiduainete
puhul, põhjustada terviselle akrüülamiidist tininininininingitud ohtu.
Seepärast soovitame küpsetada võimalikult madalatel
temperatuuridel ja toite mitte liiga tugevasti pruunistada.
Nii väldite te seadme kahjustamist
• Ärge vooderdage ahju alumiiniumkilega ega asetage ahju
põrandale küpsetusplaati, potti vms., kuna vastasel korral
kahjustab tekkiv kuumus ahjuemaili.
• Küpsetusplaadilt tilkuv puuviljamahl jätab plekke, mida ei ole
võimalik eemaldada. Väga niiskete kookide jaoks kasutage
sügavat plaati.
• Ärge asetage ahju uksele esemeid.
• Ärge kunagi valage vett otse kuuma ahju. See võib põhjustada
emailikahjustusi ja värvimuutust.
• Jõudu rakendades, eriti esiklaasi servadele, võib klaas puruneda.
• Ärge hoidke kergestisüttivaid esemeid ahjus. Need võivad ahju
sisselülitamisel süttida.
• Ärge hoidke niiskeid toiduaineid ahjus. See võib rikkuda emaili.
• Ärge hoidke ahjus peale jahutuspuhuri välja lülitamist avatud toite.
Küpsetusruumi või ukseklaasidele võib kondenseeruda niiskus,
mis võib edasi kanduda ka mööblile.
3 Märkus emailkatte kohta
Kui ahju emailkate muudab kasutamise tagajärjel värvi, ei vähenda
see seadme sobivust tavaliseks või lepingule vastavaks
kasutamiseks. Seega ei kujuta see endast garantii alla kuuluvat
viga.