16
KASUTAMINE
• Kui hoiate toitu sügavkülmikus, seadistage
sügavkülmiku temperatuur madalamaks, kui
toiduainetele märgitud.
• Ärge seadistage seadme temperatuuri
madalamaks kui vaja.
• Ärge pange toiduaineid külmiku
temperatuurianduri lähedale. Hoidke neid
andurist vähemalt 3 cm kaugusel.
Toiduainete efektiivne
säilitamine
• Valel temperatuuril säilitamisel võib toit
külmuda või rikneda. Seadistage külmik
säilitatava toidu jaoks õigele temperatuurile.
• Hoidke külmutatud või jahutatud toitu kaanega
anumates.
• Vaadake aegumistähtaegasid ja toiduainete silte
(hoiustamistingimusi) enne kui toidu seadmesse
asetate.
• Ärge säilitage toitu pika aja vältel, kui see
madalatel temperatuuridel kiiresti rikneb.
• Jälgige, et külmutamata toit ei oleks otseses
kokkupuutes juba külmutatud toiduga. Ärge
säilitage liigset kogust värsket toitu.
- Kui soovite toitu külmutada mitme päeva
jooksul, säilitage ainult kuni umbes 2/3
maksimaalsest sügavkülmutamise
võimsusest.
• Kiirema külmutamise ning lihtsama sulatamise
ja töötlemise tagamiseks külmutage toitu
portsjonisuurustes kogustes.
• Pange jahutatav või külmutatav toit
sügavkülmikusse või külmikusse võimalikult
kiiresti pärast toidu ostmist.
• Säilitage toorest liha ja kala külmikus sobivates
mahutites, et need ei puutuks kokku teiste
toitudega ega tilguks nendele.
• Külmutatud toite ja muid toiduaineid saab
säilitada juurviljasahtli peal.
• Vältige toidu uuesti külmutamist, kui see on kord
juba üles sulatatud. Täiesti üles sulanud toidu
taaskülmutamine kaotab ära toidu maitse ja
toiteväärtuse.
- Võtke välja ainult vajalik kogus toitu. Tarbige
sulatatud toit kiiresti. Seda tohib uuesti
külmutada ainult pärast valmistamist.
• Jahutage soe toit maha enne säilitamisele
panemist. Kui seadmes on liiga palju sooja toitu,
võib seadme sisetemperatuur tõusta ja see
mõjub muule seadmes säilitatavale toidule
halvasti.
• Ärge koormake seadet üle. Külm õhk ei saa
korralikult ringelda, kui seade on ülekoormatud.
• Kui te seadistate toidu säilitamiseks väga madala
temperatuuri, võib see läbi külmuda. Ärge
seadistage temperatuuri madalamaks kui toidu
õigeks säilitamiseks nõutav temperatuur.
• Kui seadmes on jahutuskambreid, ärge hoidke
neis suurema niiskusesisaldusega köögi- ja
puuvilju, sest need võivad madala temperatuuri
tõttu külmuda.
• Järgige alati toidu tootja külmutatud toidu
lubatud säilitusaja juhiseid. Ärge ületage toidu
soovitatud säilitusaega.
- Selle säilitusaja piiri ületamise vältimiseks
märkige pakendile säilituskuupäev, lubatud
säilitusperiood ja toidu nimi.
• Elektrikatkestuse korral võtke ühendust
elektriettevõtjaga ja küsige, kui kaua see kestab.
- Kui vool on välja lülitatud, peaksite ukse
avamist vältima.
- Kui vool tuleb tagasi, kontrollige toidu
seisundit.
- Kui elektrikatkestus kestab kauem, eriti
suvekuudel, järgige palun neid juhiseid:
– Ärge asetage elektrikatkestuse ajal
seadmesse täiendavat toitu.
– Kui elektrikatkestusest on ette teatatud ja
see kestab eeldatavalt üle 10 tunni, valmistage
ette veidi jääd ja asetage see mahutis külmiku
ülemisele riiulile.
– Temperatuuri suurenemise tõttu seadmes
elektrikatkestuse või muu rikke ajal väheneb
toidu säilitusaeg ja selle kvaliteet langeb.
Vajadusel töödelge sulanud toit ja külmutage
see uuesti valmistatud kujul.