14 electrolux kasutamine, tabelid ja näpunäited
Üldised viited
• Paigaldage ahjuplaat nii, et kallak
oleks suunatud ette!
• Te võite Pealt/altkuumus või
Kuum õhk juures küpsetada
restil ka kahte küpsetusvormi
samaaegselt küpsetada.
Küpsetusaeg ei pikene oluliselt.
Sügavkülmutatud toiduaineid
kasutades võivad küpsetusplaadid
kumeraks tõmbuda. See on
tingitud suurest
temperatuurierinevusest
sügavkülmutatud toiduainete ja
ahju temperatuuri vahel. Pärast
plaatide jahtumist taastub nende
esialgne kuju.
Viited küpsetustabelite kohta
Te leiate tabelitest valiku roogasid
koos nende jaoks vajalike
temperatuuriandmete,
valmimisaegade ja
sisestustasanditega.
• Temperatuurid ja küpsetusajad on
orienteeruvad väärtused, kuna
need sõltuvad taigna koostisest,
kogusest ja küpsetusvormist.
• Me soovitame sisestada esimesel
korral väiksema
temperatuuriväärtuse ja alles
vajadusel, nt kui Te soovite
tugevamat pruunistust või kui
küpsetusaeg on liiga pikk, valida
kõrgema temperatuuri.
• Kui Te ei leia oma retsepti jaoks
konkreetseid andmeid, kasutage
orienteerumiseks sarnase
küpsetise andmeid.
• Kookide küpsetamisel
küpestusplaatidel või vormidel
mitmel tasandil võib küpsetusaeg
1015 minutit pikeneda.
• Mahlaseid küpsetisi (nt pitsad,
puuviljakoogid jne) küpsetatakse
ühel tasandil.
• Küpsetamiseks erinevate kõrguste
kasutamine võib alguses viia
erineva pruunistumiseni. Sellisel
juhul ärge palun
temperatuuriseadistusi
muutke. Pruunisuse erinevused
tasakaalustuvad
küpsetusprotsessi käigus.
• Teie uus küpsetusahi võib omada
senisest erinevat
küpsetus/praadimiskäitumist.
Seetõttu sobitage sisseharjunud
seaded (temperatuur,
valmistusajad) ja kasutustasemed
järgnevates tabelites toodud
soovitustega.
Pikemate küpsetusaegade puhul
võite Te küpsetusahju umbes 10
minutit enneküpsetusaja lõppu
välja lülitada ja kasutada
jääkkuumust.
Tabelid kehtivad juhul, kui
vastupidist öedlud ei ole,
küpsetise asetamiseks külma
küpsetusahju.