Kasutus- ja hooldusjuhend
3
Seadme kasutamine
Esmakasutus
Pärast paigaldamist oodake vähemalt kaks tundi, enne kui seadme toitevõrku ühendate. Pärast ühendamist hakkab see
automaatselt tööle. Ideaalsed temperatuurisätted on seadistatud tehases. Pärast seadme sisselülitamist oodake 4 kuni 6 tundi,
et see saavutaks toidu säilitamiseks sobiva temperatuuri.
Külmikusektsioon ja toidu säilitamine
Külmikusektsioon võimaldab säilitada värsket toitu ja jooke. Külmikusektsioon sulab ise automaatselt ja täielikult. Aeg-ajalt
seadme tagumisele siseseinale tekkivad veepiisad annavad märku automaatsest sulatamisest. Sulavesi juhitakse äravoolu ja
kogutakse seejärel mahutisse, kust see aurustub.
Märkus. Kahe sektsiooni sisetemperatuuri võivad mõjutada välisõhutemperatuur, uste avamise sagedus ja seadme paigutus. Seadistage
temperatuur vastavalt nendele teguritele. Väga niisketes tingimustes võib külmikusektsioonile, eriti klaasriiulitele, tekkida kondensaati.
Sellistel puhkudel on soovitatav sulgeda vedelikke sisaldavad mahutid (näiteks pott puljongiga), mähkida suure veesisaldusega toiduained
sisse (näiteks köögiviljad) ja lülitada sisse ventilaator (kui see on seadmel olemas). Kõiki sahtleid, ukseriiuleid ja riiuleid on võimalik eemaldada.
Ventilatsioon
Õhu loomulik ringlus külmikusektsioonis tagab eri tsoonides erineva temperatuuri. Ebapiisava ventilatsiooni korral suureneb
energiakulu ning väheneb külmutusvõimsus.
Värske toidu ja jookide säilitamine
Toidud, mis eraldavad suures koguses etüleengaasi (õunad, aprikoosid, pirnid, virsikud, avokaadod, viigimarjad, ploomid,
mustikad, melonid ja oad), ja toidud, mis on selle suhtes tundlikud (nt puuviljad, köögiviljad ja salat), tuleb alati üksteisest
eraldada või tihedalt pakendada, et vältida nende kiiret riknemist. Näiteks ei tasu tomateid hoida koos kiivide ega kapsaga.
Ärge hoidke toiduaineid liiga lähestikku: vajalik on piisav õhuringlus. Pakendage toidud ringlussevõetavast plastist, metallist,
alumiiniumist või klaasist nõudesse ja toidukilesse. Kui panete külmikusse väikeses koguses toitu, soovitame kasutada
köögiviljasahtli kohal olevaid riiuleid, sest see on külmiku kõige jahedam osa. Vedelikud ja toiduained, mis võivad eraldada
või külge võtta lõhnu või maitseid, tuleb alati panna suletud nõusse või kinni katta. Pudelite ümbermineku vältimiseks võib
kasutada pudelihoidikut (saadaval mõnel mudelil).
Külmutussektsioon ja toidu säilitamine
Külmutussektsioon võimaldab külmutatud toidu säilitamist ja värske toidu külmutamist. Värske toidu kogus, mida on võimalik
kindla aja jooksul külmutada, on toodud andmesildil. Paigutage värske toit külmutussektsiooni külmutuspiirkonda, jättes selle
ümber õhu vabaks ringluseks piisavalt ruumi. Ärge laske värskel toidul puutuda kokku külmutatud toiduga. Laadimismahule
seavad piirangud korvid, labad, sahtlid, riiulid jne. Veenduge, et need komponendid sulguksid pärast laadimist takistuseta.
Külmutuskiiruse optimeerimiseks ja säilitusruumi suurendamiseks võib külmutussektsiooni kasutada ilma külmutussahtliteta.
Sügavkülmiku sahtli eemaldamine
• Avage sügavkülmiku uks.
• Tõmmake ülemist sahtlit vasakust ja paremast nurgast ülespoole (1).
• Eemaldage sahtel (2).
• Ülemise sahtli tagasipanemiseks toimige vastupidises järjekorras.
Värske toidu külmutamise ja säilitamise nõuanded
• Soovitame kõik külmutatavad toiduained sildistada ja varustada kuupäevaga. Sildi lisamine aitab teil toiduaineid
tuvastada ja lisaks teate täpselt, millal need on vaja ära tarvitada, enne kui toidu kvaliteet hakkab langema. Sulatatud toitu
ei tohi uuesti külmutada.
• Enne külmutamist pakkige värske toit sisse ja sulgege tihedalt: alumiiniumfoolium, toidukile, õhu- ja veekindlad kilekotid,
kaanega polüetüleen-/külmutuskarbid, mis sobivad külmutatud toidule.
• Toit peab olema värske, küps ja väga hea kvaliteediga, et saada kõrge kvaliteediga külmutatud toit.
• Värsked köögi- ja puuviljad tuleks eelistatavalt külmutada vahetult peale korjamist, et need säilitaksid toiteväärtuse,
konsistentsi, värvuse ja maitse. Mõnda tüüpi liha, eriti ulukiliha tuleb lasta enne külmutamist laagerduda.
• Laske soojal toidul enne sügavkülmikusse panemist alati maha jahtuda.
• Sööge osaliselt või täielikult sulanud toidud koheselt ära. Ärge külmutage ülessulanud toitu uuesti, kui seda ei ole
vahepeal küpsetatud. Sulanud toidu võib pärast vahepealset küpsetamist uuesti külmutada.
•
Ärge külmutage vedelikuga pudeleid.